Psihoterapie
Află pe această pagină ce este terapia cognitiv-comportamentală, cum funcționează și la ce să te aștepți de la acest serviciu.
Ce este terapia cognitiv-comportamentală?
Terapia cognitiv-comportamentală este una dintre cele mai utilizate forme de terapie, datorită rezultatelor pozitive avute în cazul problemelor emoționale și comportamentale pe care le pot experimenta oamenii.
Principiul de bază al terapiei pornește de la faptul că modalitățile în care o persoană se comportă sunt determinate, în primul rând, de felul în care interpretează situațiile din viața sa.
La ce să te aștepți?
Acest tip de terapie te poate ajuta să devii mai conștient de gândurile tale, astfel încât să privești problemele cu care te confrunți într-un alt mod și să le gestionezi mai eficient.
Terapia te învață să reduci aceste probleme emoționale prin identificarea distorsiunilor din gândire, să vezi gândurile ca idei despre ceea ce se întâmplă, mai degrabă, decât ca fapte, cum să privești obiectiv gândirea pentru a vedea situațiile din diferite puncte de vedere.
Cum funcționează?
Dacă anumite tipuri de psihoterapie se concentrează pe trecut pentru a înțelege sentimentele actuale, terapia cognitiv-comportamentală se concentrează pe gândurile și credințele actuale. Terapia de acest tip poate ajuta oamenii cu probleme, accentuate de gândurile și credințele lor critice.
Modul de gândire al oamenilor este asemănător cu o pereche de ochelari prin care lumea este văzută într-un anumit fel.
Terapia cognitiv-comportamentală poate ajuta oamenii să vadă lumea în alt mod, mult mai conștient, astfel încât comportamentele să fie potrivite și funcționale.
Pe măsură ce o persoană își schimbă modul de gândire, nivelul de stres se va reduce, iar modul său de funcționare va fi mult mai eficient. Terapia se concentrează pe dobândirea de noi abilitați, astfel încât problemele vor putea fi rezolvate în moduri mult mai constructive, iar relațiile cu persoanele din jur pot fi îmbunătățite. Toate aceste lucruri vor oferi un sentiment mai puternic de autocontrol, iar stările de spirit negative vor avea șanse mai mici să apară.
Întrebări frecvente
Ședința de terapie durează 60 minute.
Ședințele pot fi stabilite de comun acord cu terapeutul o dată sau de două ori pe săptămână ori la 2 săptămâni, în funcție de nevoile și problematica clientului.
Se recomandă parcurgerea unui program de psihoterapie/dezvoltare personală de aproximativ 3 luni (12 ședințe).
Ulterior, obiectivele terapeutice pot fi reanalizate, iar procesul de psihoterapie se poate încheia sau continua în funcție de nevoile prezente ale clientului.
De asemenea, clientul poate încheia parcursul psihoterapiei oricând dorește, fie că se întâmplă mai devreme de cele 3 luni sugerate, fie că el continuă și după această perioadă.
Ședințele online pot fi accesate de oriunde din tară sau din afara tării – ședințele individuale se desfășoară pe platforma zoom sau skype ori fizic – la cabinetul din zona de nord a Bucurestiului (cartierul Floreasca).
Unul dintre cele mai importante aspecte ale psihoterapiei este confidenţialitatea. Fiecare psihoterapeut este obligat, nu doar moral şi deontologic, ci şi legal să respecte confidenţialitatea şedinţelor.
Prin completarea formularului de contact sau prin apel telefonic la numărul afișat în pagina de contact.